martes, 5 de diciembre de 2017

PERÚ

La vaga de mestres a Perú compleix dos mesos i genera una crisi política
Per segona vegada en una setmana, la policia s'enfronta als professors apostats a prop del Congrés. El president Kuczynski va demanar als educadors tornar a les aules
El 15 de juny va començar una vaga de mestres a Perú amb reivindicacions laborals que han estat parcialment ateses, però passats dos mesos, aquest dimecres, la qüestió va arribar al seu moment més crític amb les agressions de la policia als professors a Lima i la compareixença de laministra d'Educació, MarilúMartens , davant la Comissió d'Educació del Congrés, durant set hores.

Des del 10 d'agost, centenars de mestres van arribar a la capital des de les províncies del sud, que van promoure la vaga, i van prendre la plaça San Martín com a punt de concentració i de partida de les seves mobilitzacions pel centre de Lima.


Els mestres van aconseguir la setmana passada que el Govern de Pedro Pablo Kuczynski "avancés un augment que estava programat per a 2018", va explicar a EL PAÍS Ricardo Conca, director de l'Institut d'Estudis Peruans i expert en política educativa….



No hay comentarios:

Publicar un comentario