lunes, 4 de diciembre de 2017

FIJI

TUVALU I KIRIBATI PODEN QUEDAR SUBMERGITS
"Ja no acceptem el creixement o el desenvolupament si no porten l'adjectiu sostenible"

És el que posa ordre entre els 193 socis del club més internacional:  l'Organització de les Nacions Unides. Peter Thomson dirigeix ​​des de setembre de l'any passat fins al setembre del present, l'òrgan on tots aquests països intenten salvar les seves diferències històric-econòmic-culturals i protegir el planeta de la humanitat, i a aquesta de si mateixa.
L'aïllament, l'elevat cost de fer les coses en una illa i l'augment del nivell del mar, que amenaça en ocasions la pròpia existència d'aquests territoris. Ara la gent sap que països com les Illes Marshall, Tuvalu o Kiribati corren el risc de quedar completament submergits. És una cosa catastròfic, que arriba. I potser per això ha global el canvi climàtic i els seus efectes.
Una sostenibilitat que s'ha d'estendre a tots els àmbits. Ara, en concret, a Thomson li preocupen els oceans. Una trobada mundial que, segons el diplomàtic, serà "l'ocasió" per revertir la tendència negativa sobre els mars. Contaminació marina, bancs de peixos minvants, ecosistemes degradats, acidificació de les aigües, escalfament, manca de regulació ... No crec que calgui repetir tota la càrrega que la humanitat ha posat sobre els seus oceans.





PRESIDENT DE FIJI DIMITEIX
"Kamisese Mara va dimitir avui del seu càrrec per un intent de resoldre la crisi política"

Després de la dimissió de Kamisese Mara, el lideratge del país va ser assumit pel Comandant de l'Exèrcit, Frank Bainiamarama, qui unes hores abans va imposar la llei marcial. El president de Fiji, Kamisese Mara, va dimitir hui dilluns del seu càrrec en un intent de resoldre la crisi política en què es troba sumit el país des de l'intent de cop d'estat del passat dia 19 de maig, ha informat el mitjà de comunicació local Fijilive. Després de la dimissió de Mara, el lideratge del país va ser assumit pel Comandant de l'Exèrcit fijià, Frank Bainiamarama, qui unes hores abans va imposar la llei marcial. Bainimarama va declarar haver-se vist forçat a prendre aquesta acció i va assegurar que ho va fer "amb moltes reticències". Va afegir que confia en la capacitat de Fiji de treballar cap a "un futur segur per a la nostra estimada nació". El Comandant va manifestar que assumeix l'autoritat executiva del país, sota el poder que li atorga la llei marcial, només durant el temps que sigui necessari per poder dirigir el país cap a la pau i l'estabilitat. Va especificar que a partir d'ara s'establirà el toc de queda cada dia a partir de les sis de la tarda i que, per assegurar-ne el compliment, l'Exèrcit es reserva l'ús de la força.


No hay comentarios:

Publicar un comentario